Ζήγρας: Τελικός αποδέκτης "μαύρου χρήματος" ήταν ο Τσοχατζόπουλος

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

O Νίκος Ζήγρας, απολογούμενος ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δήλωσε άγνοια για την προέλευση των χρημάτων, ωστόσο σημείωσε με σιγουριά ότι τελικός αποδέκτης «μαύρου χρήματος» ήταν ο πρώην υπουργός και ξάδελφός του Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Ζήγρας ισχυρίστηκε πως λειτούργησε κατ’ εντολή του πρώην υπουργού και τόνισε πως όλες οι αγοραπωλησίες ακινήτων με την εμπλοκή υπεράκτιων εταιριών, που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ήταν εικονικές.

«Ο Τσοχατζόπουλος δεν μου είπε από που ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε πως ο κ. Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριο του για να ταξιδεύει στο εξωτερικό ακόμη και την περίοδο που ήταν υπουργός. «Έχει κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο χρησιμοποιώντας το όνομα μου, χρησιμοποιούσε εν αγνοία μου το διαβατήριο μου και κυκλοφορούσε στο εξωτερικό ως Ζήγρας ενώ ήταν υπουργός. Όταν του ζήτησα το διαβατήριο, μου είπε ότι το έχει χάσει. Επίσης, άνοιξε λογαριασμό στη UBS στην Ελβετία στο όνομα μου. Υπάρχουν έγγραφα που εμφανίζουν τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγο μου και θα σας τα παραδώσω διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο…», σημείωσε ακόμα.

«Πώς πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πως πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πως αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλλονίας, το διαμέρισμα στην Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό Δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;», αναρωτήθηκε σχετικά με τον πολυτελή βίο του ξαδέλφου του, αλλά παραδέχτηκε πως ο κ. Τσοχατζόπουλος τον στήριξε την περίοδο της ασθένειας του.

«Με έσωσε από τον θάνατο και αυτό με έκανε να νιώθω μια τεράστια ευγνωμοσύνη». Ωστόσο, όπως είπε, αργότερα κατάλαβε πως το έκανε με υστεροβουλία διότι ο πρώην υπουργός φοβόταν ότι θα πεθάνει.

«Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου…», είπε ο Νίκος Ζήγρας απευθυνόμενος στο δικαστήριο από το οποίο ζήτησε την επιείκεια του. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε ο ίδιος και τα παιδιά του για την ζωή τους και κατήγγειλε πως ο συνήγορος του ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. «Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ