Θεσσαλονίκη: Αρχιφύλακας έκλεβε ρεύμα και νερό, είχε πλαστές πινακίδες, όπλα και παράνομα τσιγάρα

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

53χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων.

Ανάμεσα στα αδικήματα είναι πως έκλεβε νερό και ρεύμα, πραγματοποιώντας προηγουμένως παρεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της οικίας του, ενώ κατείχε πιστόλια, λαθραία τσιγάρα και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Με απόφαση του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 53χρονος τους τελευταίους 22 μήνες βρισκόταν σε αργία, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση απάτης, σε αγοροπωλησία αυτοκινήτου, για την οποία αθωώθηκε και επέστρεψε σε αστυνομική υπηρεσία του νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, ο αστυνομικός συνελήφθη τη Δευτέρα από συναδέλφους του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, καθώς διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε -ιδιοκτησίας του ιδίου- έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ κατά τον έλεγχο στερείτο ασφαλιστήριου συμβολαίου. Όπως προέκυψε, ο 53χρονος είχε παραδώσει προ 7ετίας στην Εφορία την πρωτότυπη άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια, ένα μαχαίρι, ένα σπρέι πιπεριού, δύο δακρυγόνα, 486 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα κούτες με τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική άδεια κυκλοφορίας, τρεις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου, από τις οποίες δύο δεν έφεραν ανάγλυφη κρατική σφραγίδα και η τρίτη εμφανιζόταν ως κλεμμένη.

Ακόμη, βρέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, μία συσκευή εντοπισμού μέτρησης και ανίχνευσης ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης μία αστυνομική ταυτότητα για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ με τη συνδρομή υπαλλήλων της ΕΥΑΘ και της ΔΕΗ διαπιστώθηκε ότι έκλεβε νερό και ρεύμα στην οικία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ