Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2015

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έδωσε στην δημοσιότητα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για την οικονομική χρήση του 2015, υπογραμμίζοντας πως εννέα υπόχρεοι δεν υπέβαλλαν πόθεν έσχες το 2016.

Οι εννέα αυτοί υπόχρεοι παραπέμπονται για τα περαιτέρω στον αρμόδιο εισαγγελέα (για τη διάπραξη του αδικήματος της μη υποβολής Δ.Π.Κ. κατ’ άρθρα 6 και 10 του Ν. 3213/2003). Συγκεκριμένα, πρόκειται για: τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ Αντώνη Μανιτάκη, τους πρώην βουλευτές της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, Μαρία Σταυρινούδη και Ελένη Μακρή, τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γαλέο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, καθώς και τους τότε δημάρχους Μετσόβου Κωνσταντίνο Τζαφέα και Φολεγάνδρου Ελευθέριο Βενιό.

Όσον αφορά στα πόθεν έσχες, αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα παραμείνουν εκεί για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη της. Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Ν. 3213/2003, όπως ισχύει, η δημοσίευση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, που υποβάλλουν τα υπόχρεα πρόσωπα, επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους. Ενώ όπως δηλώθηκε αρμοδίως, σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.