Πρόεδρος ΔΗ.ΚΟ: Αν δεν αλλάξει στάση η Τουρκία, είμαστε πολύ μακριά από λύση στο Κυπριακό

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, δήλωσε πως «σε αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες μέρες που διανύουμε είναι πραγματικά πάρα πολύ ενθαρρυντικό για όλους τους Ελληνοκύπριους να πούμε τις ξεκάθαρες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες μας βοηθούν να διαπραγματευτούμε έτσι ώστε να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή».

«Όλοι όσοι καλοπροαίρετα θέλουν να μας βοηθήσουν να επιλύσουμε το Κυπριακό καλά θα κάνουν να αποτανθούν στην Τουρκία, τη χώρα που κατέχει σήμερα παράνομα τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η χώρα που με τη δική της αδιαλλαξία έχει οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε ένα αδιέξοδο», σημείωσε ακόμη.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «όσο η Τουρκία δεν αλλάζει στάση και δεν δέχεται να έρθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη διάθεση να συμβιβαστεί, θα είμαστε πολύ μακριά από μία λύση. Πρέπει να αλλάξει στάση η Τουρκία».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των Ε/Κ στηρίζουν και υιοθετούν πλήρως την ξεκάθαρη θέση πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με την παραμονή των εγγυήσεων και τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση».

Όσον αφορά την συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είχε «μία πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση» καθώς ήταν μια ευκαιρία, να ανταλλάξουμε απόψεις για τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και να αναλύσουμε τις θέσεις, τους προβληματισμούς αλλά και τις εισηγήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος για τα επόμενα βήματα, καθώς η διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού βρίσκεται σε μία δύσκολη αλλά και κρίσιμη καμπή».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ