Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την σημερινή ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, δήλωσε πως η Μόσχα θέλει να συνεννοηθεί με την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση και επιδιώκει να κάνει φίλους και όχι εχθρούς.

«Δεν θέλουμε αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν την χρειαζόμαστε. Δεν επιδιώκουμε ούτε ποτέ επιδιώξαμε να κάνουμε εχθρούς. Χρειαζόμαστε φίλους», δήλωσε ο Πούτιν προς την πολιτική ελίτ της Ρωσίας που είχε συγκεντρωθεί σε μια από τις μεγαλοπρεπέστερες αίθουσες του Κρεμλίνου.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ. Έχουμε κοινή ευθύνη για να διασφαλίσουμε τη διεθνή ασφάλεια. Οποιαδήποτε αμερικανο-ρωσική συνεργασία θα πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής και ισότιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ακόμαπως ελπίζει να βρει κοινό έδαφος με την Ουάσινγκτον ιδιαίτερα όσον αφορά την καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Η δήλωση αυτή ήταν μια αναφορά στη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τους αντάρτες εναντίον του Άσαντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ