Ποινική δίωξη κατά γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών για την πυρκαγιά στο Δαφνί

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Η εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Δαφνί και στέρησε τη ζωή σε τρεις ασθενείς τον Σεπτέμβριο του 2015 κατέληξε σε ποινική δίωξη κατά 14 κατηγορούμενων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων του «Δαφνί».

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Πέτρου, άσκησε ποινική δίωξη στους κατηγορουμένους καθώς φέρονται να γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις τους μπορούσαν να πιθανολογήσουν το ενδεχόμενο της πυρκαγιάς, αλλά αδιαφόρησαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί, άθελά τους, ο θάνατος των ασθενών.

Ακόμη, ασκήθηκε ποινική δίωξη και στον ασθενή που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο, παρόλο που είχε κριθεί ακαταλόγιστος στο παρελθόν, για τα αδικήματα της πρόκλησης εμπρησμού, σωματικής βλάβης κατά συρροή και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

Ο κ. Πέτρου απήγγειλε επιπλέον κατηγορίες σε δύο από τους θεράποντες γιατρούς, για παράνομη κατακράτηση, καθώς φέρονται να κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις ασθενείς που κάηκαν, τακτική που απαγορεύεται.

Τελος, άσκησε πλημμεληματική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά έξι γιατρών οι οποίοι απουσίαζαν από τις εργασίες τους στο νοσοκομείο,
κατά ενός διοικητικού υπαλλήλου για ψευδή βεβαίωση πυρασφάλειας του χώρου που κρατούνταν ο τρόφιμος που έβαλε την φωτιά και κατά υπαλλήλου της εταιρίας πυρασφάλειας, για απάτη και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ