Έρευνα σε βάρος δικαστή μετά από δημοσιεύματα

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δηλώνει πως διέταξε έρευνα σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη. Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, η έρευνα αφορά σε δικαστικό λειτουργό ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής. Μάλιστα, κοινοποιήθηκαν και αποσπάσματα της αλληλογραφίας του δικαστικού λειτουργού με την τότε υποψήφια της Σχολής Δικαστών.

Ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ