"Ναυάγιο" στη διάσκεψη προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η νέα σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς δεν υπήρξε η ευρύτατη συνταγματικά προβλεπόμενη πλειοψηφία για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η νέα πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση απορρίφθηκε από τα τρία μέλη της ΝΔ και τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ενώ οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών», με αποτέλεσμα να μην λάβει τη στήριξη των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων.

Υπερ ψήφισαν τα 12 μέλη που εκπροσωπούν τη συμπολίτευση, ενώ απών από τη συνεδρίαση ήταν ο Ευάγγελος Μειμαράκης, ο οποίος δήλωσε ότι αν συμμετείχε θα ψήφιζε όχι.

«Αν ζητείτο αναβολή, ώστε τα κόμματα να συνυπολογίσουν κάποια πράγματα σε σχέση με την πρόταση και αυτή να ωριμάσει, πιστεύω ότι θα ήμασταν υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε, ώστε να δοθεί αυτή η ολιγοήμερη παράταση, ώστε κάθε κόμμα να έρθει περισσότερο ενημερωμένο. Δεν βλέπω λόγο για παράταση στο όνομα της δικαστικής πτυχής, γιατί κατά το Σύνταγμα είναι απόλυτη υποχρέωση τους να πάρουν την απόφασή τους. Η Δικαιοσύνη στο δικό της μέρος παίρνει τις αποφάσεις της και είναι σεβαστές. Δεν πρέπει να τα μπλέξουμε αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ