Μητσοτάκης: Οι μεθοδεύσεις στο ΣτΕ παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος και φασιστικά καθεστώτα», για υπονόμευση της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

«Το «μαύρο» στην πολυφωνία και στην ενημέρωση δεν θα περάσει. Είχα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και δεν αντέχει και μια κρίση Δημοκρατίας. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η χώρα βιώνει πρωτοφανή δημοκρατικό εκφυλισμό. Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε απαράδεκτες μεθοδεύσεις που είχαν σκοπό την πίεση σε δικαστές ενόψει της διάσκεψης του ΣτΕ  για την Συνταγματικότητα του νόμου Παππά. Μεθοδεύσεις που δεν παραπέμπουν σε κράτος Δικαίου», υπογράμμισε.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης διάβασε απόσπασμα της ανακοίνωσης της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όπου γίνεται λόγος για «κατάντια και ξεπεσμό»  και για «φαινόμενα άκρως νοσηρα που παραπέμπει σε μεθόδους άκρως φασιστικών καθεστώτων».

«Ποτέ στην μεταπολιτευτική ιστορία δεν εκδόθηκε τέτοια ανακοίνωση . Προκαλεί τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και έπρεπε και τα δικά σας να προκληθούν όταν η «Αυγή» δημοσιοποιεί στοιχεία δικαστή την ημέρα που μετέχει στην συνεδρίαση ΣτΕ. Είναι δυστυχώς αυτό που συμβαίνει άλλο ένα δείγμα γραφής εξουσίας που δεν έχει καμία αναστολή στην προσπάθειά της να υποσκάψει ότι της αντιστέκεται. Μια εξουσία που διορίζει νύχτα τους δικαστές και στέλνει σπίτι τους όσα στελέχη καταγγέλλουν διασπάθιση χρήματος, όπως έγινε με την γ.γ Εργασίας και τον γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς να αισθανθεί κανείς ανάγκη διερεύνησης», σημείωσε στη συνέχεια.

«Η δικαιοσύνη αποτελεί τελευταίο θεσμικό ανάχωμα απέναντι στο θεσμικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης και εμείς θα προστατεύσουμε την θεσμική της ανεξαρτησία. Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ σηματοδοτεί τη βούληση του δικαστηρίου να κρίνει την ουσία του νόμου Παππά. Είναι σημαντική εξέλιξη που με τον τρόπο της δικαιώνει απόλυτα τη θέση της ΝΔ που διατυπώσαμε ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να προσχωρήσει σε διαδικασία αδειοδότησης πριν το ΣτΕ κρίνει την ουσία του νόμου Παππά», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουν δικαιοσύνη. Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην ρίχνει λάδι στην φωτιά και να αφήσει τη δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και όχι με την απειλή νέας ρύθμισης που θα ρίξει μαύρο στην τηλεόραση και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις με χιλιάδες νέους ανέργους», πρόσθεσε. ενώ χαρακτήρισε πραξικοπηματική την τροπολογία Παππά. «Το «μαύρο» στην πολυφωνία στην ενημέρωση δεν θα περάσει», είπε.

Όσον αφορά στο ΕΣΡ ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «απαιτούμε την επιστροφή στο ΕΣΡ ακριβώς των συνταγματικά κατοχυρωμένων του αρμοδιοτήτων που η κυβέρνηση αρνείται. Η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους και όχι συναίνεση. Η στάση μας στο ΕΣΡ ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε υπερασπιζόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμού. Βάλαμε μια προϋπόθεση για να συγκροτήσουμε το ΕΣΡ: την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας την ακύρωση δηλαδή του νόμου Παππά και την επιστροφή αρμοδιοτήτων ΕΣΡ. Τι νόημα θα είχε το ΕΣΡ από το οποίο ο κ. Παππάς έχει αφαιρέσει τις τις αρμοδιότητες του. Εφόσον το δικαστήριο κρίνει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός η κυβέρνηση θα έχει μια επιλογή: να επιστρέψει τις αρμοδιότητες του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στο ΕΣΡ και να καταργήσει τον αριθμό των αδειών».

«Οι μεγάλες Δημοκρατικές Κατακτήσεις δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από μια αυταρχική κυβέρνηση που μονο της μέλημα είναι η παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος», υποστήριξε.

«Καλώ όλους τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση. Οι μεγάλες κατακτήσεις δεν μπορούν να καταργηθούν από μια αυταρχική κυβέρνηση που μόνο στόχο έχει την παραμονή της εξουσίας. Η πατρίδα δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των Θεσμών, άλλη καταρράκωση της διεθνούς της αξιοπιστίας. Κάθε ημέρα που περνά καθιστά την ανάταξη της χώρας και γι αυτό επιμένουμε ότι είναι επιβεβλημένη μια πολιτική αλλαγή ώστε να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ακόμη.

«Πριν από δύο χρόνια είχε κυριαρχήσει η άποψη ότι τα πράγματα στη χώρα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Δυστυχώς έγιναν και σήμερα ο Τσίπρας στη βαθιά οικονομική κρίση που προκάλεσε με τους χειρισμούς του προσθέτει μεθοδεύσεις που διχάζουν την κοινωνία», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ