Μαξίμου: Εφικτή η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας μέχρι το Eurogroup

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο στόχος για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου είναι εφικτός, παρόλο που ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις εξέφρασε αμφιβολίες.

Πολιτική συμφωνία σημαίνει «ότι και οι δύο πλευρές είναι σύμφωνες ότι έκλεισε το δημοσιονομικό, τα ενεργειακά και τα εργασιακά» και πως από κει και πέρα προχωρά η νομοθέτηση των συμφωνηθέντων, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Μάλιστα, οι πηγές του Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος.

Όσον αφορά στο χρέος, σημειώνουν ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρός διάδρομος δεκαετίας και σημείωναν ότι είναι σημαντικές οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Μπενουά Κερέ και τον Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς και η επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στο Άμπου Ντάμπι.

Τέλος, σχετικά με το Κυπριακό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το βασικό είναι να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών, σε συντονισμό με την κυπριακή κυβέρνηση και προσθέτουν, ότι παρά τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το θέμα των εγγυήσεων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ