Κουμουτσάκος για Φωτήλα: Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές αλλά όχι αφύλακτες

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο προσχώρησης του πρώην βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν σχολιάζω καμία εξέλιξη άλλων κομμάτων. Είναι μία εξέλιξη στο εσωτερικό του Ποταμιού και δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τέτοιες εξελίξεις. Η γενική μας πολιτική θέση έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο του κόμματος που είναι ότι η ΝΔ ακολουθεί μία συγκεκριμένη πολιτική, μεταρρυθμιστική. Απευθύνεται λοιπόν σε όλες τις δυνάμεις τις μεταρρυθμιστικές, τις ευρωπαϊκές, τις δυνάμεις που είναι απέναντι στον λαϊκισμό. Απευθύνεται με τη θέση της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει και κάτι ακόμα πιο σοβαρό, το οποίο δεν έχει προσεχθεί όσο πρέπει: Ακόμα και στο ενδεχόμενο, δύσκολο, αλλά πιθανό, μίας αυτοδύναμης ΝΔ, ακόμα και τότε η ΝΔ θα είναι ανοικτή και θα επιδιώξει συνεργασίες και συναινέσεις. Αυτή είναι μία πολιτική θέση», σημείωσε ακόμη ο κ. Κουμουτσάκος.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η ΝΔ αν ο κ. Φωτήλας επιθυμεί να προσχωρήσει σε αυτή, απάντησε πως: «η ΝΔ έχει συγκεκριμένες αρχές, κανόνες, καταστατικά και είναι ένα κόμμα το οποίο έχει ανοικτές πόρτες. Πέραν τούτου, ουδέν. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Υπάρχουν αρχές, υπάρχουν καταστατικά, υπάρχουν δεσμεύσεις, υπάρχει μία συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία στο κόμμα αυτό. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές, αλλά όχι αφύλακτες. Όπως σας είπα, όμως, για εσωτερικές εξελίξεις άλλων κομμάτων δεν κάνω κανένα σχολιασμό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ