Κομισιόν: Η Γερμανία θα συνεχίσει τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της ζώνης του Σένγκεν

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε η τριμερής μεταξύ Γερμανίας – Ελλάδας – Κομισιόν για τους επισταμένους ελέγχους των επιβατών από την Ελλάδα, με την κάθε πλευρά να εξηγεί τις θέσεις της.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της Επιτροπής, η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό σημείωσε πως η Γερμανία θα συνεχίσει τους ελέγχους που θα γίνονται στις πύλες εισόδου της ζώνης του Σένγκεν και όχι στις πύλες εισόδου των επιβατών που έρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν.  Οι έλεγχοι, δηλαδή, που πραγματοποιούνται στις πτήσεις που έρχονται από την Ελλάδα θα γίνονται στην πύλη εισόδου της πτήσης, σε χώρο Σένγκεν, και οι επιβάτες δεν θα μεταφέρονται πια σε χώρο επιβατών από χώρες εκτός Σένγκεν.

Ακόμα, είπε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται μόνο σε ταξιδιωτικά έγραφα όπως ταυτότητες ή εισιτήρια, ενώ από τη πλευρά της η Ελλάδα διευκρίνισε πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι εξόδου στα ελληνικά αεροδρόμια.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε την «πολύ καλή συνεργασία» μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών αεροδρομίων, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις γερμανικές και τις ελληνικές Αρχές.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Γερμανία δρούσε νόμιμα με το να εισάγει επισταμένους ελέγχους για τους Έλληνες ταξιδιώτες, λέγοντας πως αποτελεί ένα από τα έξι κράτη που επανέφεραν τους συνοριακούς ελέγχους στη ζώνη του Σένγκεν.