Κερέ: Να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας από το βήμα του 27ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου, επεσήμανε την ανάγκη «ισχυρής πολιτικής βούλησης» και «σταθερής εφαρμογής των συμφωνηθέντων».

«Οι διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να είναι απαλλαγμένες από κάθε πολιτική επιρροή και άλλα συμφέροντα. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) οφείλει να καταβάλει κάθε εύλογη προσπάθεια ώστε η διαδικασία αξιολόγησης και ανασύστασης να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, παραδεχόμενος ότι ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων είναι πολύ υψηλός – 49% τον Ιούνιο του 2016 -, σημείωσε ότι η μείωση του αποτελεί βασική προϋπόθεση, προκειμένου να αποκατασταθεί σταδιακά η επαρκής και αποτελεσματική προσφορά πιστώσεων προς την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα, ανεφερε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν βελτιώσει τη θέση ρευστότητάς τους, αν και με βραδύ ρυθμό, ενώ σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, σημείωσε ότι απευθύνεται σε βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε δυσχέρεια και των οποίων η κερδοφορία έχει πληγεί σοβαρά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ