Κατρούγκαλος σε Μητσοτάκη: Έχετε το θράσος χιλίων πιθήκων

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε τις αντιδράσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Νίκου Παππά, εξαιτίας της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μια αυταρχική κυβέρνηση, με μόνο μέλημα την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος, που προσβάλει το κράτος δικαίου με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Απαντώντας ο κ. Κατρούγκαλος είπε στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι «έχετε το θράσος χιλίων πιθήκων», ενώ «η υποκρισία της ΝΔ φαίνεται από το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται στην συνταγματική υποχρέωση για συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Ούτε κήνσορες ούτε θεράποντες είστε. Υπονομεύσατε το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα. Όποιος δεν διάβασε καλά το ασφαλιστικό, έτσι δεν διάβασε καλά και την ανακοίνωση της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων. Ποιους φωτογραφίζει αυτό κύριοι ; Ποιοι έφτιαξαν την διαπλοκή στην Ελλάδα;», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «μας πετάξετε λευκή πετσέτα παράδοσης στους μεγαλοεργολάβους. Η υποκρισία σας φαίνεται από το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεστε στην συνταγματική σας υποχρέωση στην συγκρότηση του ΕΣΡ. Απαντάτε με το θράσος χιλίων πιθήκων που σας χαρακτηρίζει».

«Αντί να έχει θέση η Νέα Δημοκρατία σύρεται πίσω από άλλους. Η συγκρότηση του ΕΣΡ δεν μπαίνει υπό όρους», είπε από τη μεριά του ο Νίκος Παππάς και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η ΝΔ επέλεξε να υπονομεύσει συνειδητά το ΕΣΡ.

«Να βγείτε στον ελληνικό λαό και να πείτε να επιστραφούν πίσω τα λεφτά. Τα λεφτά που ποτέ δεν τολμήσατε να πείτε στους καναλάρχες να πληρώσουν», τόνισε ακόμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ