Καταδικάστηκε ο παθολόγος που ασέλγησε σε ασθενή του

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους, με 3ετή αναστολή, έναν παθολόγο, γιατί προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος νεαρής ασθενούς την ώρα της εξέτασης.

Η 26χρονη τότε καταγγέλουσα είχε επισκεφθεί τον παθολόγο τον Ιούνιο του 2009 διότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Εκείνος διαπίστωσε πως επρόκειτο για κρυολόγημα και πως η κοπέλα ήταν «πιασμένη», ενώ στη συνέχεια την έπεισε να της τοποθετήσει αλοιφή, οπότε άρχισε να κάνει μαλάξεις εστιάζοντας στο γυμνό της στήθος.

Ο παθολόγος, σύμφωνα με τη δικογραφία, έβαλε το χέρι του στο παντελόνι και το εσώρουχο της ασθενούς, προσπαθώντας παράλληλα να την φιλήσει, ενώ εκείνη έβαλε τις φωνές και έφυγε εν εξάλλω από το γραφείο του.

Στην συνέχεια, κατήγγειλε σε συνάδελφο του κατηγορούμενου παθολόγου τα όσα συνέβησαν και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Ο γιατρός, κατά την απολογία του, αρνήθηκε την πράξη, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση, ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Πρωτόδικα, το Πλημμελειοδικείο της Κατερίνης τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετη αναστολή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ