ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,7% στον τζίρο του λιανικού εμπορίου τον Σεπτέμβριο

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Αύξηση 2,6% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, κυρίως λόγω της αγοραστικής κίνησης σε βιβλία και χαρτικά, αλλά και στα πολυκαταστήματα.

Ειδικότερα, άνοδος των πωλήσεων καταγράφηκε σε Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (9,8%), Πολυκαταστήματα (6,7%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (5%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,6%). Αντιθέτως, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε Τρόφιμα- ποτά- καπνό (3,4%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,5%) και Ένδυση- υπόδηση (0,5%), ενώ έμειναν αμετάβλητες στα Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό.

Ο εποχικά διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης όγκου, σημείωσε αύξηση 1,8% τον Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2016.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε αύξηση 1,7% τον Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2015, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2016 σημείωσε μείωση 0,8%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών, σημείωσε αύξηση 1% τον Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2016.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ