Ντράγκι: Συμφέρον της ευρωζώνης να βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημείωσε ότι «υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Είναι προς το συμφέρον την ευρωζώνης ως σύνολο και της ίδιας της Ελλάδας να βρεθεί μόνιμη (lasting) λύση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα».

«Ξέρουμε από το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ετοιμάζονται και προσβλέπουμε σε μια συμφωνία για αυτά τα μέτρα στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup», σημείωσε ακόμη.

«Θέλουμε μια λύση που θα εξασφαλίζει πλήρη εμπιστοσύνη στη δυναμική της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους και θα αντιμετωπίζει τα κύρια ρίσκα που συνδέονται με το πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κ. Ντραγκι.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η οικονομία «της Ευρωζώνης αποδείχτηκε ανθεκτική το 2016, παρά την αβεβαιότητα από το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον».

«Ο πληθωρισμός έχει σταδιακά ενισχυθεί και η νομισματική τόνωση της ΕΚΤ αποτέλεσε βασικό στοιχείο της τρέχουσας οικονομικής ανάκαμψης. Εάν οι κυβερνήσεις αναλάβουν αποφασιστική δράση, τα μέτρα από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής θα μπορούν να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά», τόνισε.

«Η χαμηλή ανάπτυξη της παραγωγικότητας, τα προβλήματα από τα παρελθόν στον τραπεζικό κλάδο και η περιορισμένη πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα», κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ