Μπόρις Τζόνσον για Κυπριακό: Με λίγη ελαστικότητα οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη και, μετά το πέρας της συνάντησης, σχολίασε το ζήτημα της διακοπής των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Mont Pelerin.

«Όταν φθάσεις προς το τέλος μιας διαπραγμάτευσης, υπάρχουν δυσκολίες. Με λίγη ελαστικότητα και από τις δύο πλευρές, οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο επερχόμενο Brexit, σημείωσε πως «μπορεί να φεύγουμε από την Ευρώπη, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους φίλους μας. Θα κρατήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διασυνδέσεις τόσο με την Κύπρο όσο και με τους φίλους μας. Οι σχέσεις μας είμαι πεπεισμένος πως θα βοηθήσουν την κατάσταση. Έχουμε μια ισχυρή στενή σχέση και θα οικοδομήσουμε σε αυτό».

Ακόμη, σε ερώτηση για το θέμα των εγγυήσεων, ο Τζόνσον απάντησε πως η χώρα του δεν διεκδικεί οποιοδήποτε ρόλο, ωστόσο σημείωσε πως θα συνεργαστεί με την Κύπρο έτσι ώστε να φανούν χρήσιμοι στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, μέσω των βάσεων στην Κύπρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ