Άστεγος προσπάθησε να μπει φυλακή για να γλυτώσει από το κρύο

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ένας 47χρονος άστεγος άνδρας επιχείρησε να κλέψει ένα αυτοκίνητο στο Βόλο και στη συνέχεια παραδόθηκε ο ίδιος στην αστυνομία, προκειμένου να συλληφθεί, να φυλακιστεί και να γλυτώσει από το τσουχτερό κρύο.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας πήρε ένα κατσαβίδι και έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου στην Νέα Ιωνία, δεν έκλεψε τίποτα και στις 3:00 τα ξημερώματα πήγε αυτοβούλως στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν.

Αφού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν με αυτοψία ότι ο 47χρονος Θεσσαλονικιός τους έλεγε την αλήθεια, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν τους ζήτησε να οδηγηθεί στη φυλακή για να εξασφαλίσει στέγη και φαγητό, λόγω της κακοκαιρίας.

Ο 47χρονος είναι άστεγος και άνεργος, μετακινείται πολύ συχνά μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βόλου, όπου διαμένει κατά διαστήματα, και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για μικροκλοπές.

Ο άστεγος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βόλου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς όπως ορίζει η νομοθεσία παραδόθηκε αυτοβούλως και επειδή ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν υπέβαλε μήνυση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ