asant_v_1910

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Η Άσμα αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό δίκτυο Rossiya 24, αποκάλυψε την πρόταση που δέχθηκε από «εχθρούς» του συζύγου της να εγκαταλείψει τη Συρία.

Η σύζυγος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστήριξε ότι εχθροί του συζύγου της της έδωσαν τη δυνατότητα να φύγει από τη χώρα, αλλά η ίδια απέρριψε την πρόταση.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η 41χρονη, «ναι, μου πρόσφεραν την ευκαιρία να εγκαταλείψω τη Συρία ή καλύτερα να φύγω μακριά από τη Συρία. Αυτή η προσφορά θα διασφάλιζε την ασφάλεια και προστασία των παιδιών μου και ακόμα και την οικονομική ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ευφυής για να καταλάβει τι ακριβώς ήθελαν αυτοί οι άνθρωποι. Ήταν μία συνειδητή προσπάθεια να κλονιστεί η αξιοπιστία του προέδρου μπροστά στο λαό».

Η ίδια πρόσθεσε πως οι «εχθροί» του συζύγου της δεν ήταν Σύροι και ότι η προσφορά τους ήταν «ανόητη». Όπως είπε «είμαι εδώ από την αρχή και ποτέ δεν σκέφτηκαν να βρεθώ πουθενά αλλού. Νιώθω πόνο και θλίψη» είπε για τους στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί, ενώ  συμπλήρωσε πως πολλά μπορούν ακόμα να γίνουν ώστε η Συρία να ευημερήσει .

Σε ερώτηση για το αν φοβάται όταν οδηγεί μόνη της στο κέντρο της Δαμασκού, η πρώτη κυρία της Συρίας δήλωσε πως δεν επιτρέπει στον εαυτό της να ζει σε καθεστώς φόβου, προσθέτοντας πως εφόσον όλοι οι Σύροι κινδυνεύουν σήμερα γιατί εκείνη να αποτελεί εξαίρεση.

«Πώς μπορώ να ενθαρρύνω τον κόσμο να συνεχίσει τη ζωή του, να πηγαίνει στη δουλειά του και να στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο αν δεν το κάνω εγώ η ίδια; Θα ήταν υποκριτικό», είπε η σύζυγος του Σύρου προέδρου και συμπλήρωσε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ίδια είναι να απομονωθεί από την καθημερινότητα γιατί δεν θα μπορεί να εμπλακεί προσωπικά με όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Αναφερόμενη στον σύζυγό της, δήλωσε πως παρά το αυστηρό πρόγραμμά του καταφέρνει να αφιερώνει χρόνο στην οικογένειά του και πως παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του πατέρα. Εξήγησε, μάλιστα, πως δεν διαφέρει από τους απλούς ανθρώπους της Συρίας, λέγοντας πως η οικογένειά της έχει επηρεαστεί όπως κάθε άλλη οικογένεια στη χώρα.

Διαρκώς συγκινείται και θλίβεται από την τραγωδία που αντιμετωπίζει η χώρα της σε καθημερινή βάση και έπειτα από πέντε χρόνια πολέμου σε κάθε σπίτι στη Συρία η θλίψη επικρατεί, προσθέτοντας πως το ίδιο ισχύει και στο δικό της σπίτι.

Μεταξύ άλλων, η Άσμα αλ Άσαντ καταφέρθηκε εναντίον των ΜΜΕ της Δύσης που όπως είπε «επέλεξαν να εστιάσουν μόνο στην προσφυγική κρίση και στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στο πεδίο των μαχών, ενώ η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού που έχει εκτοπιστεί ζει στη χώρα. Και αυτοί οι άνθρωποι, όπως όλοι οι άλλοι είναι σημαντικοί».

«Στην πραγματικότητα η σοβαρότητα της κατάστασης δεν μπορεί να κατανοηθεί. Ο εκτοπισμός, η φτώχεια, η ασθένεια είναι άνευ προηγουμένου».

Σχετικά με την «επίθεση» που δέχεται η ίδια από διεθνή δίκτυα, υποστήριξε πως ήταν αναμενόμενο να βρεθεί στο στόχαστρο από τα δίκτυα που επιλέγουν να την παρουσιάσουν αρνητικά, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η ατζέντα τους και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.

«Αυτά τα σχόλια χρησιμοποιούνται για να μας δοκιμάσουν ως ανθρώπους. Κάποτε ήμουν το ρόδο της ερήμου, η κομψή πρώτη κυρία που φέρνει μεταρρυθμίσεις. Όσο θετικά και αν ήταν αυτά τα σχόλια δεν με επηρέασαν. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να παραμείνω ταπεινή», σχολίασε.

«Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που παρατείνουν τον πόλεμο. Η Συρία σημαίνει “ανατέλλων ήλιος” και η Συρία θα ανατείλει και πάλι», τόνισε η Άσμα αλ Άσαντ.

Να σημειωθεί ότι από την έναρξη του πολέμου στη χώρα της, που έχει σκορπίσει το θάνατο σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις σε περισσότερους από 470.00 ανθρώπους, η Άσμα αλ Άσαντ δεν πραγματοποιεί συχνές δημόσιες εμφανίσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ