Από διαρροή σε φιάλη οξυγονοκόλλησης η έκρηξη στα Everest

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Την ζωή της έχασε μια 42χρονη γυναίκα, ενώ πέντε ακόμα τραυματίστηκαν, από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 09:25 την Πέμπτη σε κατάστημα εστίασης (Everest) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου 87 στην Πλατεία Βικτωρίας.

Η γυναίκα, που εργαζόταν ως υπάλληλος στο κατάστημα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο και οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό, Γεννηματά και 401, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, καθώς υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, κατά κύριο λόγο θλάσεις και κακώσεις.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή σε φιάλες οξυγονοκόλλησης που είχε μαζί του ψυκτικός, ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες στο υπόγειο. Ο τεχνικός φέρεται να αντιλήφθηκε τη διαρροή και, για το λόγο αυτό, αμέσως έτρεξε έξω φωνάζοντας στον κόσμο να απομακρυνθεί.

«Με βαθιά οδύνη στην εταιρία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.

Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο 41χρονος ψυκτικός είναι ο μόνος από τους τραυματίες που θα παραμείνει για νοσηλεία στον Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών Γεννηματά, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και έχει εισπνεύσει τοξικούς καπνούς.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στην κουζίνα του καταστήματος και, για την κατάσβεσή της, έσπευσαν στο σημείο 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το σημείο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη δείχνει πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το κατάστημα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ