Τραμπ: Δεν μίλησα για «χώρες αποπάτους»

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σχεδόν οκτώ ώρες μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί “χωρών απόπατων”, επιστρέφει με νέο tweet, στο οποίο ισχυρίζεται ότι «δεν το είπα».

Ο Τραμπ προχώρησε στην επίμαχη δήλωση στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του από τους γερουσιαστές των δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν και των ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που φέρεται να έχει διακομματική υποστήριξη, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

«Γιατί να τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Αφρική εδώ; Αυτές είναι χώρες απόπατοι… Θα έπρεπε να υποδεχόμαστε περισσότερους ανθρώπους από τη Νορβηγία», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με τη μία πηγή, ενώ η άλλη σημείωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος αμφισβήτησε επίσης το γιατί οι ΗΠΑ οφείλουν να υποδέχονται Αϊτινούς. 

«Η γλώσσα που χρησιμοποίησα στη συνεδρίαση για το DACA ήταν σκληρή αλλά αυτή δεν ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησα. Αυτό που ήταν πραγματικά σκληρό ήταν η εξωπραγματική πρόταση που έγινε – τεράστιο πισωγύρισμα για τη DACA», έγραψε σε tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ.