Σύρος πρόσφυγας πήρε πτυχίο Ιατρικής ενώ άλλαζε 4 χώρες και 21 σπίτια

Ο 27χρονος Tirej Brimo κατάφερε να πάρει το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο St George’s του Λονδίνο, δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή. Σπουδαίο επίτευγμα από μόνο του, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς πως ο Tirej είναι Σύρος πρόσφυγας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του το 2011 λόγω του εμφύλιου πολέμου και της πολεμικής σύρραξης που λαμβάνει χώρα στη Συρία τα τελευταία επτά χρόνια.

Όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του, του είχαν μείνει δέκα μήνες για να ολοκληρώσει τον εξαετή κύκλο σπουδών στην Ιατρική. Μέσα στα επόμενα χρόνια, όμως, άλλαξε τέσσερις χώρες και 21 σπίτια, μέχρι να εγκατασταθεί μόνιμα στο Λονδίνο. Παρά τα δεινά που πέρασε (και ήταν πολλά) δεν σταμάτησε να προσπαθεί για να πετύχει το όνειρό του. Και το κατάφερε. Όπως κατάφερε να γίνει παράδειγμα για όλους.

Μετά το πτυχίο, επόμενος στόχος του είναι να κάνει την ειδικότητά του στη χειρουργική και στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Μάλιστα, δέχθηκε να συγχαρητήρια του δημάρχου του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κατά την αποφοίτησή του, ενώ σε συνέντευξή του στην «Evening Standard» δήλωσε: «κάποια μέρα, ίσως πάω να βοηθήσω κάπου που υπάρχει πόλεμος. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να χάσεις τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει κάποιος να σου συμπαρασταθεί».