Συμφωνία Μέρκελ - Σουλτς για σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσαν από κοινού πως έλαβαν εντολή για έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

«Προτείνουμε το κόμμα μας να αρχίσει συνομιλίες για το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης… Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος δεν περιμένει εμάς, σχεδιάζεται η μεταρρύθμιση της Ευρώπης με τη Γαλλία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς σημείωσε πως τα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος έφθασαν ομοφώνως σε συμφωνία για να χορηγήσουν στην ηγεσία του κόμματος εντολή διαπραγμάτευσης σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υποσχέθηκε ότι η επίτευξη επί της αρχής συμφωνίας με τους σοσιαλδημοκράτες θα αποτελέσει «νέα εκκίνηση» για την Ευρώπη. «Ο κόσμος δεν περιμένει εμάς, έχουμε ανάγκη από μία νέα εκκίνηση στην Ευρώπη», είπε, προσθέτοντας ότι «η Γερμανία θα βρει λύσεις μαζί με τη Γαλλία» για την επίτευξη του στόχου αυτού.