Ρωσία: Δημοσιογράφος σκοτώθηκε μυστηριωδώς πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Τη ζωή του έχασε μυστηριωδώς ο Ρώσος ερευνητής δημοσιογράφος, Μαξίμ Μποροντίν, ο οποίος έπεσε κάτω από ύποπτες συνθήκες από το παράθυρο του διαμερίσματός του που βρισκόταν στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στο Γεκατερίνεμπουργκ.

Ο Μποροντίν “έφυγε” στο νοσοκομείο, λίγο αφότου βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από τους γείτονές του. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, αν και δεν έχει βρεθεί πουθενά σημείωμα ότι αυτοκτονεί. Μάλιστα, υπογράμμισαν πως το διαμέρισμα ήταν κλειδωμένο από μέσα, ένδειξη ότι κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από αυτό.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής, με αρμοδιότητα την περιοχή του Γεκατερίνεμπουργκ αναφέρει: «Το ανακριτικό τμήμα στην συνοικία Κίροφσκι του Γεκατερίνεμπουργκ ξεκίνησε την διαδικασία της προανάκρισης. Δεν υπάρχουν λόγοι για την άσκηση δίωξης. Εξετάζονται μερικές εκδοχές, μεταξύ των οποίων αυτή του ατυχήματος, δεν υπάρχουν ενδείξεις για την διάπραξη εγκλήματος».

Ο δημοσιογράφος το τελευταίο διάστημα ερευνούσε τους θανάτους Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι πολεμούσαν στο πλευρό των συριακών δυνάμεων, που συγκρούστηκαν με αμερικανικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τον θάνατο δεκάδων Ρώσων μισθοφόρων, που είναι γνωστή ως «Ομάδα Βάγκνερ», στη Συρία.

Όπως είχε δηλώσει, περίπου 200 Ρώσοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντάιρ Αλ-Ζουρ, συμμετέχοντας σε επίθεση των συριακών δυνάμεων εναντίον κέντρου επιχειρήσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός φίλου του, του Βιατσεσλάβ Μπασκόφ, την προηγούμενη ημέρα το διαμέρισμά του ήταν περικυκλωμένο από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. «Ένας άνδρας με όπλο και άνθρωποι με καλυμμένα πρόσωπα και καμουφλαρισμένοι ήταν στο πλατύσκαλο του σπιτιού του» στις 11 Απριλίου, είπε.

Όπως είπε, όταν ο Μποροντίν είδε τους άνδρες της ασφάλειας έξω από το σπίτι του, του τηλεφώνησε και του είπε ότι πρέπει να βρει δικηγόρο. Λίγο αργότερα, ωστόσο, του είπε ότι μάλλον έκανε λάθος και οι άνδρες της ασφάλειας «συμμετείχαν σε κάποια άσκηση».

Μερικές ώρες αργότερα, στις 12 Απριλίου, βρέθηκε σοβαρά τραυματίας έξω από το κτίριο.