Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Άρτια διαδικασία - Αλλάζει οριστικά το τοπίο

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της διαδικασίας κατάθεσης των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για «μία άρτια διαδικασία που διεξάγεται με την ευθύνη του ΕΣΡ», ενώ εκτίμησε ότι πλέον αλλάζει οριστικά το τοπίο και πως αποκαθίσταται η νομιμότητα.

«Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, μία διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν, η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις.
Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά», σημείωσε ο κ. Παππάς.