Καταδικάστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας για τον πυροβολισμό στη Γωγώ Φαρμάκη

Ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή επέβαλε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, καθώς τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, αδελφής της τότε φίλης του Όλγας Φαρμάκη. Μάλιστα, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας, έγινε σαφώς προσπάθεια να συγκαλυφθεί η υπόθεση, καθώς το θύμα αρχικά εξαπέλυε σφοδρή επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία, ενώ λίγα χρόνια αργότερα έκανε λόγο για «κακούς νομικούς συμβούλους».

«Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, ενώ βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος. Είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Μετά πηγαίνει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε πει, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπερβολική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

«Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω», είπε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, επιμένοντας στην εκδοχή του ατυχήματος, αλλά και στο αρχικό πείσμα της Γωγώς Φαρμάκη να τον εκδικηθεί, καθώς, λόγω του τραυματισμού της, έχασε τις σπουδές της στην Αμερική.

«Επρόκειτο να ταξιδέψω στην Πάτρα για ένα κατάστημα που είχαμε. Υπήρχε μια κόντρα με την Όλγα (αδελφή της παθούσας) σχετικά με το αν θα την έπαιρνα μαζί. Όταν πήγα σπίτι μου είπε ότι είχε φτιάξει σακ βουαγιάζ. Της λέω που είναι μου λέει πάνω. Είχε ξυπνήσει η Γεωργία είχε και το σκυλί. Όταν φορούσα κοστούμια και σακάκια όπως εκείνο το βράδυ είχα το όπλο σε θήκη. Όπως πάω να σκύψω με εμπόδιζε το όπλο. Όπως πάω να το βγάλω ακούω μπαμ. Τα χάνω. Μου πέφτει το πιστόλι στο πάτωμα. Κοιτάζω τη Γωγω μου λέει αχ βλέπω αίματα. Ούρλιαζε η Όλγα που ερχόταν από πίσω», δήλωσε ακόμα.

Η Γωγώ Φαρμάκη υποστήριξε ότι την εποχή που έγινε το ατύχημα είχε κακούς νομικούς συμβούλους, ενώ ήθελε να πληγώσει τον δράστη. «Εκείνη τη μέρα ο Αλέξης θα ερχόταν στο σπίτι στο παλαιό Φάληρο να πάρει την αδελφή μου να πάνε στην Πάτρα. Ήταν 6 το πρωί. Ήρθε στο σπίτι ανέβηκε πάνω. Είχε μια αντιπαράθεση με την Όλγα σχετικά με το αν θα την πάρει στην Πάτρα, αλλά όχι κάτι τρελό. Ανέβηκε στον πάνω όροφο να χαιρετίσει εμένα και το σκυλάκι μου. Έκανε μια κίνηση και άκουσα ένα μπαμ», είπε.

Π: Ήταν καλή η σχέση της αδελφής σας με τον κατηγορούμενο; Έχετε πει αλλά προανακριτικά.
Μ: Βρισκόμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου στέρησε το όνειρο μου. Θα έφευγα για σπουδές στην Αμερική. Είχα κακούς συμβούλους γύρω μου. Αντί να μου πουν ναι μεν αλλά… αν ήθελε να με βλάψει δε θα με χτυπούσε στο κεφάλι.
Π: Στέλνατε μηνύματα σε φίλο σας και του λέγατε «φοβάμαι» επειδή χτυπούσε κουδούνια..ψέμα ή αλήθεια;
Μ: Ήταν μια υπερβολή γιατί ήθελα να τον βλαψω επειδή με έβλαψε. Μετά με τον καιρό είδα ότι ήμουν υγιής.
Π: Είπατε ότι αναποδογύρισε ντουλάπα και έσπασε τραπεζάκι. Τι ήταν αυτά;
Μ: Υπήρχε ένταση με την Ολγα αλλά όχι στην υπερβολή που περιέγραψα.
Π: Τι από όλα ισχύει; Το τότε ή το τώρα;
Μ: Ότι σας λέω τώρα με καθαρό μυαλό.
Π: Γιατί είπατε όλα αυτά τότε; Και στις αρχές και στους φίλους σας;
Μ: Είχα τεράστιο θυμό απέναντι του και ήθελα να τον πληγωσω.
Εις: Στις 3 καταθέσεις είπατε ότι σας πυροβόλησε. Τώρα λέτε άλλα.
Μ: Ναι γιατί τώρα βλέπω καθαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγγλούπας είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν για συμμετοχή στη σπείρα των Ρομά που “άδειαζε” σπίτια επωνύμων.