Αναστασιάδης: Να μην ανησυχείτε για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ, διαμήνυσε «να μην ανησυχεί κανένας, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από οποιονδήποτε», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων στο στόχο «Καλυψώ». 

Όπως σημείωσε, «οι χειρισμοί γίνονται κατά τρόπο αποτρεπτικό της οποιασδήποτε κρίσης, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην οικονομία ή στο κράτος γενικότερα», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΝΙ ότι στον στόχο «Καλυψώ» εκτιμάται ότι υπάρχουν 6-8 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι «για το πρώτο εκφράζω την ευαρέσκεια μου, για το δεύτερο τη δυσαρέσκεια μου. Αλλά θα κρατήσω τους ίδιους χαμηλούς τόνους μέχρις ότου εξαντληθούν όλα ανεξαιρέτως τα όσα πράττουμε κατά τον τρόπο που επιβάλλεται να ενεργήσουμε».

Όταν ένας δημοσιογράφος σχολίασε ότι οι πολίτες ανησυχούν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαμήνυσε «να μην ανησυχεί κανένας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από οποιονδήποτε. Οι χειρισμοί γίνονται κατά τρόπο αποτρεπτικό της οποιασδήποτε κρίσης, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα είτε στην οικονομία είτε στο κράτος», τόνισε.