Άρτα: Άνοιξε πυρ εναντίον οικογένειας επειδή είχε εμμονή με τη μητέρα

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια οικογένεια στην Άρτα το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος είχε εμμονή με τη μητέρα, άρχισε να πυροβολεί την ίδια, τον σύζυγό της και το 10χρονο αγοράκι τους, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους.

Η οικογένεια είχε προηγούμενα με τον δράστη καθώς τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία ήδη από το 2015 και σε βάρος του είχαν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα για να μην πλησιάζει τη γυναίκα. Εκείνος, όμως, δεν μπόρεσε να κρατηθεί για καιρό μακριά από εκείνη και άρχισε να την παρακολουθεί ξανά, με αποτέλεσμα η γυναίκα να κάνει ξανά καταγγελία στην αστυνομία το πρωί της Δευτέρας.

Περίπου μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ, ο 37χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο και άρχισε να παρακολουθεί την οικογένεια. Μόλις τους είδε μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο άνοιξε πυρ εναντίον τους καταφέρνοντας να τραυματίσει τον πατέρα ελαφρά στο χέρι, ενώ η γυναίκα υπέστη σοκ.

Ο πατέρας πάτησε γκάζι και διέφυγε από το σημείο που πραγματοποιήθηκε η επίθεση, ενώ ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί εναντίον ενός πρατηρίου καυσίμων, στην αντλία αλλά και στην τζαμαρία εναντίον του ιδιοκτήτη, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και άρχισε να καταδιώκει τον 37χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Άρτας. Αμέσως πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας ελαφρά στο χέρι έναν αστυνομικό και βαρύτερα έναν άλλον στην κοιλιά, τον θώρακα και τα πόδια, ρίχνοντάς τους αιμόφυρτους στον δρόμο. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά που δέχτηκαν τραυματίζοντας σοβαρά τον δράστη.

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Άρτας, απ’ όπου ήδη πήρε εξιτήριο ο αστυνομικός που τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ ο συνάδελφός του που τραυματίστηκε σοβαρά, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου επίσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Άρτας.