Άστεγος προσπάθησε να μπει φυλακή για να γλυτώσει από το κρύο

Άστεγος προσπάθησε να μπει φυλακή για να γλυτώσει από το κρύο

Ένας 47χρονος άστεγος άνδρας επιχείρησε να κλέψει ένα αυτοκίνητο στο Βόλο και στη συνέχεια παραδόθηκε ο ίδιος στην αστυνομία, προκειμένου να συλληφθεί, να φυλακιστεί και να γλυτώσει από το τσουχτερό κρύο.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας πήρε ένα κατσαβίδι και έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου στην Νέα Ιωνία, δεν έκλεψε τίποτα και στις 3:00 τα ξημερώματα πήγε αυτοβούλως στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν.

Αφού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν με αυτοψία ότι ο 47χρονος Θεσσαλονικιός τους έλεγε την αλήθεια, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν τους ζήτησε να οδηγηθεί στη φυλακή για να εξασφαλίσει στέγη και φαγητό, λόγω της κακοκαιρίας.

Ο 47χρονος είναι άστεγος και άνεργος, μετακινείται πολύ συχνά μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βόλου, όπου διαμένει κατά διαστήματα, και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για μικροκλοπές.

Ο άστεγος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βόλου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς όπως ορίζει η νομοθεσία παραδόθηκε αυτοβούλως και επειδή ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν υπέβαλε μήνυση.